2008 星座運程

神仙猫 发表于 1-11-2007 20:40:06 | 显示全部楼层
有人最后懒惰廖,三个集中在一帖。

楼主| 鱼娃娃 发表于 1-11-2007 20:41:43 | 显示全部楼层

回复 11楼的 神仙猫 的帖子

我不想弄趣第2頁。。。:yct36

神仙猫 发表于 1-11-2007 20:43:14 | 显示全部楼层

回复 12楼的 鱼娃娃 的帖子

一页有 15 楼,肯定够。。:yct57
刚刚上来YANBONG,但不知从何开始爬贴?欢迎使用 论坛导读功能

楼主| 鱼娃娃 发表于 1-11-2007 20:43:33 | 显示全部楼层

回复 13楼的 神仙猫 的帖子

我以爲只有10樓。。。:yct36

木乃伊 发表于 1-11-2007 20:43:46 | 显示全部楼层
水瓶座

大吉星木星會響08年進入你的第12宮,會為各位水瓶人帶來兩大好處:第一樣就係會為你帶來清澈的頭腦,只要你運用得宜,響08年只要將你的諗法放響有需要的地方就可以做到無往而不利;第二樣就係第12宮仲係掌管住敵人的宮位,所以有木星落在呢個宮,你就可以趁住響新的一年入面同你的敵人好大機會化敵為友!至於壓力星土星響08年會落入你的橫財宮,所以千祈唔好亂賭錢啦!另外土星落入呢個宮亦會令你容易同其他人發生金錢的糾纏,所以響08年除非諗住呢筆錢唔預收返,如果唔係的話都係索性話冇唔好借啦!

事業運~
                              mktin
響08年事業運非常唔錯,全年工作運都好好,完全冇問題出現,即管放膽去搏!至於公司亦都會對你好支持,唯一係1月較為容易同公司老細發生磨擦,要多多注意,唔好同佢頂咀啦!

金錢運~

財運方面就要注意,首先係講正財:因為天王星響7月至11月會響你的正財宮逆行,容易導致各位水瓶人因為冇端端重整自己的財務而反而招致損失,所以唔好身痕攪亂自己個戶口呀!至於投資運同橫財運就一般,響上半年就唔好輕信謠言啦!

戀愛運~
                              mktin
至於戀愛運方面呢,單身的水瓶人問題較多,響1月因為火星響戀愛宮逆行而令你熱情得滯嚇走對方;而到了5月尾至6月尾的時候又會因為水星逆行的影響而攪到你講錯說話趕走對方,各位水瓶人要留意啦!拍緊拖的水瓶人就可以倖免於難,同情人冇災冇難咁啦!

神仙猫 发表于 1-11-2007 20:45:01 | 显示全部楼层
它讲我恋爱运不好。。:yct04 :yct04 :yct04
刚刚上来YANBONG,但不知从何开始爬贴?欢迎使用 论坛导读功能

楼主| 鱼娃娃 发表于 1-11-2007 20:48:48 | 显示全部楼层
至於戀愛生活呢,拍緊拖的天秤朋友可以響08年同情人平穩過渡,而身的朋友響年初好易出現假桃花,睇定d就好易錯過機會,快得滯呢又會揀錯人,真係慘慘慘!

睇黎我要落足眼力睇定d先好柬。。。:yct36

JackZero 发表于 1-11-2007 21:06:26 | 显示全部楼层
大吉星木星會響08年進駐你的社交宮,響新的一年裡面你可以識到好多新的朋友,最起碼同呢班新的朋友都可以開開心心咁相處,再著數d當然係呢班新識的人入面有好多可以成為你的貴人,會帶畀你好多唔同的好處,無論係邊一隻都好,總之就係響新一年各位雙魚朋友可以叱吒於社交圈子啦!至於唔係咁好的係壓力星土星響08年會進入你的伴侶宮,會為你同你的情人之間帶來唔少壓力,所謂的壓力唔一定係佢對你唔好,可能就係因為佢對你太好,攪到你頂唔住所以做成壓力!雖然係咁,但係都唔好咁易放棄,因為只要可以渡過呢一關,你同你情人的關係就可以更進一步架啦!

事業運~                              mktin

大致上都可以平穩渡過,無論係工作,又或者同同事老細之間的相處都冇咩大問題,可以安心繼續努力衝線!要加油啦!
                              mktin
金錢運~

至於財運方面呢,正財同埋偏財運都冇問題,可以放心!唯一要注意的係水星會響9月尾至11月中響你的第8宮逆行,響呢段期間容易因為溝不良或者文件的原因而令有損失,記得要留神,唔好貪快啦!

戀愛運~

感情生活方面,拎單身同拍緊拖的魚仔比較,單身的反而仲好,明年都會有唔少桃花,想脫離單身的都唔係冇計架!不過拍緊拖的就冇咁好彩,響土星的影響下同情人的關係會變得緊張,要好好坐低溝通下,忍耐會係你解決問題的最好方法!

黑猫 发表于 1-11-2007 21:19:26 | 显示全部楼层
年年都總有個星座要蝕底d收留粒「不幸之星土星」,08同09年要背負呢個工作的星座呢就係~~你處女座!其實土星又唔係真係咁差,只係佢多多少少都會為落入的星座帶來精神壓力,影響到當事人覺得咩都唔係咁順利,睇咩都唔係咁順眼,容易令到各位處女人響呢段時期感染到唔同程度的抑鬱!不過又唔駛太擔心,只要響呢段時間保持「宜守不宜攻」的秘訣,要平平安安渡過呢段非常時期都唔係難事!好啦!講返d好消息過你聽,響08年大吉星會落到你的戀愛宮,桃花旺到不得了!會有唔少條件好的對象出現單身的處女人可以將精力轉移到戀愛生活上面!至於拍拖中的朋友呢,因為天王星響7月至11月會伴侶宮逆行,所以響呢段時間容易成日萌生分手的念頭!要冷靜d!

事業運~                                                      mktin

工作運響08年屬於一般,下半年好過上半年,而最差的時段就係響1月至2月中,容易因為其他無聊小人的中傷而影響到你的工作表現,宜搵下其他人幫手解決問題,唔好諗住自己單打獨鬥攪得掂喎!

金錢運~
                                                      mktin
響3大財運之中,以橫財運最理想,除了月容易因為衝動而損手之外,其它時間的運氣都響度;而正財收入呢,響9月尾至10月中容易因為自己講錯說話而失去機會,尤其係靠把口搵食的朋友講說話時記得要小心一d啦!至於投資運,只要響1月尾至2月中提防一下,全年應該都冇咩大災難!

戀愛運~
                                                      mktin
唔駛講都知08年桃花強到恨死隔離,無論本身有冇拖拍的都會唔少對象主動殺埋身!單身的故然之係好事,本身拍緊拖的朋友就要冷靜d諗清楚啦!尤其響7月至11月呢段天王星逆行的高危日子入面,問下其他人的意見再加詳細諗清楚至好喎!
桃心
:yct23 桃心:yct23