12星座誰最愛放假去旅行?

~DeatHMooN~ 发表于 29-4-2009 03:38:33 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册成为YANBONG会员吧!
时下最热门的资讯、娱乐、贴图等分享都在这里等你发掘哦!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册

★第一位:人馬座

永遠坐唔定嘅人馬座,最鍾意去旅行!就算無假都好,你都要眼睛去旅行,即係就算無假期都好,睇旅遊特輯都好過無!你鍾意冒險,好似跳樓機、激流旅程,又或者笨豬跳都係你心中所愛,所以澳洲、日本都好適合你去!

★第二位:雙子座

雙子座的人喜歡旅行,全因為你認為去旅行係靈感的泉源,愈去得多旅行,你就愈發現自己愈來愈多靈感!當然仲有一件好重要的事就係去到潮流熱點朝聖,返到香港你先可以快人一步!所以日本就最適合你成日蒲!

★第三位:雙魚座

可能係一個電影場面,又或者係一段小說情節,甚至乎可能係一個前度男朋友嘅一個承諾,你就決定去某處地方旅行!就算分咗手都唔緊要,最緊要你覺得咁做可以令平凡嘅事變得不平凡!

★第四位:獅子座

如果去旅行,獅子座的人一定可以促進該地方的經濟繁榮啦!對你來說,去旅行梗係玩得招積,食得舒適啦!如果唔係,寧可留係屋企,再加上搵錢咁辛苦,點都要去吓旅行補數先對得住自己!

★第五位:水瓶座

如果有人叫到水瓶座的人去參加享受豪華旅行團,真係要俾個「叻」字嗰個人。對於你嚟講,甚麼「挑戰無限之旅」,又或者「驚心動魄三日團」先至係你嘅首選!愈怪異、愈刺激,愈少人夠膽去嘅地方,你一定會第一時間參與!

★第六位:白羊座

「xxx到此一遊」相信係白羊座的人最愛做的事,因為你去一個地方,全因你好想征服呢個地方!這份感覺真係可以用好高昂嚟形容!仲有潮流興去邊到玩,你都會第一時間去,慌死執輸,以你咁嘅性格,你話點會唔鍾意去旅行呢!

★第七位:天秤座

天秤座的人如果愛旅行,最主要係因為呢個係一個最好嘅藉口嚟逃避現實,一有咩撐唔住,一走了知,番嚟先再算!當然仲有就係貪新鮮,得閒都要抖下氣啦!

★第八位:天蠍座

有人覺得自己去旅行好傻,但天蠍座的人就係最鍾意呢家嘢!覺得自己好型不特止,仲覺得自己好有個性!有流浪 feel ,覺得自己孤身走我路,好型,但外邊嘅人可能覺得你似傻仔多過型仔,所以千祈咪扮 cool呀!

★第九位:處女座

處女座的人好多時都好怕搭飛機,一來機票貴,二來覺得使咁多錢有無價值,真係覺得好無謂!但若要你玩唔係唔得,不過會玩得好實際,例如之前做定晒功課唔好使太多錢,又例如太貴入場券唔去玩...好無癮呀!

★第十位:巨蟹座

同巨蟹座的人去旅行,真係要諗清楚先好決定!你哋離家多兩日就會患上思鄉病,可能突然亂叫:「我好掛住屋企張床!」,真係俾你嚇親,不過你都有樣好,就係識照顧人,Morning    Call 或搞過關,有你在場一定可以放心啦!

★第十一位:金牛座

「我的家庭真可愛...做乜放假要旅行喎」呢個一定係金牛座的人嘅寫照,同人馬剛好相反,睇完旅遊特輯,你已經好心滿意足,覺得自己真係好似去咗一次旅行咁。

★第十二位:山羊座

除非公幹,否則唔使旨意山羊座的人離開崗位半步!對你嚟講,去旅行簡直係勞民傷財,眠多兩日唔好,做咩要去旅行喎!總之,一句講晒!返工最實際,旅行,唔好搞我!

++摇滚精灵~雯++ 发表于 29-4-2009 04:27:11 | 显示全部楼层
★第十二位:山羊座

除非公幹,否則唔使旨意山羊座的人離開崗位半步!對你嚟講,去旅行簡直係勞民傷財,眠多兩日唔好,做咩要去旅行喎!總之,一句講晒!返工最實際,旅行,唔好搞我!

这个好像超级不准~:yct16

野蛮女 发表于 29-4-2009 10:30:20 | 显示全部楼层
★第十一位:金牛座

「我的家庭真可愛...做乜放假要旅行喎」呢個一定係金牛座的人嘅寫照,同人馬剛好相反,睇完旅遊特輯,你已經好心滿意足,覺得自己真係好似去咗一次旅行咁。
刚刚上来YANBONG,但不知从何开始爬贴?欢迎使用 论坛导读功能

小精灵 发表于 29-4-2009 20:03:56 | 显示全部楼层
★第三位:雙魚座

可能係一個電影場面,又或者係一段小說情節,甚至乎可能係一個前度男朋友嘅一個承諾,你就決定去某處地方旅行!就算分咗手都唔緊要,最緊要你覺得咁做可以令平凡嘅事變得不平凡!

leo 发表于 29-4-2009 20:56:03 | 显示全部楼层
★第四位:獅子座

如果去旅行,獅子座的人一定可以促進該地方的經濟繁榮啦!對你來說,去旅行梗係玩得招積,食得舒適啦!如果唔係,寧可留係屋企,再加上搵錢咁辛苦,點都要去吓旅行補數先對得住自己!

lwk88 发表于 30-4-2009 11:14:37 | 显示全部楼层
★第十位:巨蟹座

同巨蟹座的人去旅行,真係要諗清楚先好決定!你哋離家多兩日就會患上思鄉病,可能突然亂叫:「我好掛住屋企張床!」,真係俾你嚇親,不過你都有樣好,就係識照顧人,Morning    Call 或搞過關,有你在場一定可以放心啦!
刚刚上来YANBONG,但不知从何开始爬贴?欢迎使用 论坛导读功能

chowms 发表于 30-4-2009 18:21:15 | 显示全部楼层
★第九位:處女座

處女座的人好多時都好怕搭飛機,一來機票貴,二來覺得使咁多錢有無價值,真係覺得好無謂!但若要你玩唔係唔得,不過會玩得好實際,例如之前做定晒功課唔好使太多錢,又例如太貴入場券唔去玩...好無癮呀!

天上游龍 发表于 30-4-2009 22:55:22 | 显示全部楼层
★第八位:天蠍座

有人覺得自己去旅行好傻,但天蠍座的人就係最鍾意呢家嘢!覺得自己好型不特止,仲覺得自己好有個性!有流浪 feel ,覺得自己孤身走我路,好型,但外邊嘅人可能覺得你似傻仔多過型仔,所以千祈咪扮 cool呀!:yct08

但外邊嘅人可能覺得你似傻仔多過型仔,所以千祈咪扮 cool呀!

Mango 发表于 1-5-2009 03:22:38 | 显示全部楼层
★第五位:水瓶座

如果有人叫到水瓶座的人去參加享受豪華旅行團,真係要俾個「叻」字嗰個人。對於你嚟講,甚麼「挑戰無限之旅」,又或者「驚心動魄三日團」先至係你嘅首選!愈怪異、愈刺激,愈少人夠膽去嘅地方,你一定會第一時間參與!

我是_蛋炒饭 发表于 10-6-2009 13:35:28 | 显示全部楼层
★第七位:天秤座

天秤座的人如果愛旅行,最主要係因為呢個係一個最好嘅藉口嚟逃避現實,一有咩撐唔住,一走了知,番嚟先再算!當然仲有就係貪新鮮,得閒都要抖下氣啦!:yct94